Do tej pory nie było na Kwestii Smaku przepisu na klasyczne muffiny czekoladowe! Już się poprawiam i uzupełniam :-) Mięsiste i wilgotne, z kawałkami roztapiającej się czekolady w środku, z chrupiącą skorupką na wierzchu. Podobnie jak w przypadku innych przepisów podstawowych również ten można wzbogacić kremem (jak np. babeczki cappuccino), nadzieniem z owoców, wymyślną dekoracją (np. w babeczkach na urodziny) lub. Dzięki wyjątkowej prostocie przygotowania znakomicie sprawdzą się w sytuacji, gdy należy prędko przygotować wypiek – na przykład w momencie, gdy dowiadujemy się o niezapowiedzianych gościach, którzy za chwilę zapukają do drzwi. Przepis na muffinki czekoladowe.
Są smaczne, wilgotne, czekoladowe i do tego szybkie i proste do przygotowania.
Jeśli chcecie, możecie posypać je z wierzchu kropelkami czekoladowymi lub kawałkami czekolady. Będą wtedy jeszcze bardziej czekoladowe. Kilka razy robiłam już czekoladowe muffinki, jednak za każdym razem to nie było to. W końcu znalazłam przepis, z którego będę często korzystać. Ciasteczka są mocno czekoladowe i miękkie w środku.
Składniki: (muffinek) – 200gWięcej. Są tak wilgotne, puszyste i… czekoladowe! Jeśli szukacie muffinek, które przypominają te ze znanych sieciówek, to ten przepis idealnie je odwzoruje.
Jeżeli szukasz przepisu na szybki deser popołudniowy to polecam Ci wypróbować proste muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady – zarówno białej jak i mlecznej. Jeżeli wolisz czekoladę gorzką to jak najbardziej możesz jej użyć. Wilgotne,cudownie czekoladowe z kawałkami czekolady.
Są szybkie do przygotowania. Wystarczy połączyć składniki z mokrymi. Można dodać kawałki dowolnej, ulubionej czekolady-białej,gorzkiej,mlecznej lub np. Jednak ciasto z dodatkiem kwaśnej śmietany ma zupełnie inną strukturę, jest bardziej sprężyste, po prostu inne.
Zwykłe, waniliowe muffinki z kawałkami czekolady. Uwielbiane przez dzieci. Zrobione na maślance, ich przygotowanie zajmuje kilka minut, potem pieczenie kwadrans i gotowe, bo muffiny są pyszne na gorąco, kiedy czekolada rozpływa się w ustach.
Zobacz jak je przyrządzić - rozkoszuj się ich pysznym smakiem już dziś! Proste i szybkie do przygotowania. Urokliwe babeczki o jakże wdzięcznej nazwie. To właśnie muffinki, którymi zajadają się już nie tylko mieszkańcy Ameryki Północnej czy Wysp Brytyjskich, ale coraz częściej również smakosze słodkich przysmaków znad Wisły. Mocno, naprawdę mocno czekoladowe.
Intensywne w smaku, a przy tym mięciutkie, delikatnie wilgotne, niezbyt i nie przesadnie słodkie. Czekoladowe, klasyczne, szybkie muffinki według przepisu Nigelli Lawson. Jeśli potrzebujecie pewnego przepisu na muffinki – bez obaw sięgnijcie po ten.
Robiłam je już wiele razy i nigdy się nie zawiodłam. Według najprostszego przepisu na muffinki przygotowanie ciastek nie zajmuje więcej niż pół godziny. Dzięki temu miękkie babeczki to idealny pomysł na poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Dobrze wyrośnięte, nie za słodkie, mocno czekoladowe, a dodatkowo nadziane czekoladą z orzechami.
Mam nadzieję, że już cieknie Wam ślinka :) Jak wiecie, moje receptury są łatwe w przygotowaniu i taki jest także ten przepis. Muffinki czekoladowe zrobicie w mig! Bardzo szybkie w przygotowaniu i łatwe. Aby zamrozić już upieczone muffinki, należy je najpierw dobrze wystudzić, a następnie schować do szczelnego pojemnika lub foliowej torebki i włożyć do zamrażarki. Aby je rozmrozić należy umieścić je w piekarniku nagrzanym do 1stopni C na ok.
Jestem naprawdę wybredna, jeśli chodzi o muffiny. Nienawidzę, gdy są gumowate, lub dziwnie gąbczaste. Pyszne, wilgotne, rozpływające się w ustach. Jestem pewna że muffinki czekoladowe poprawią humor każdemu, kto narzeka na otaczającą nas aurę. To szybki i bardzo prosty przepis, który zawsze wychodzi.
Upiekłam wczoraj swoje ulubione muffinki czekoladowe czy też babeczki – z pysznej gorzkiej czekolady. Wyjątkowo prosty przepis na czekoladowe muffinki, który nie sprawi problemu nawet tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem. Dziecinnie prosty przepis, a efekt końcowy pyszny! Polecam i życzę smacznego ! SKŁADNIKI NA MUFFINKI CZEKOLADOWE (sztuk ) : 2g.
Mocno czekoladowe muffiny z kawałkami białej i deserowej czekolady, doskonałe do jesiennej kawy. Zapraszam do wypróbowania. Hej #128521; jestem laikiem jeśli chodzi o pieczenie muffinek, ale dwa razy je robiłam. Problem mam taki, że po ostygnięciu, gdy chce wyjąć muffine z papierka połowa niej zostaje w tym papierku.
W oddzielnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki : mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier - nie ukrywam że nie chciało mi się przesiewać mąki, a babeczki i tak wyszły mocno puszyste. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka - leniwiec kuchenny może użyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.