SERNIK WIEDEŃSKI - najlepszy, sprawdzony i łatwy przepis na sernik wiedeński. Idealny na co dzień i od święta. Szybki i łatwy sernik to ciasto, które uda się każdemu i zawsze będzie smakować.
Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Witam, moze ktos ma przepis na taki prawdziwy sernik wiedenski,probowalam juz pare przepisow ale to nie to.
Pierwszy przepis na sernik wiedeński przywędrował do Polski prawdopodobnie wraz z Janem III Sobieskim, powracającym ze zwycięskiej bitwy pod Wiedniem. Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak większość z nas lubi. Twaróg mielimy krotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy po żółtku wciąż ucierając.
Do twarogu dodajemy utarte mas. Przepis na puszysty sernik bez spodu. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta.
Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania. Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat. Kładłam na wystudzony sernik , ucierałam bardzo długo , ale zawsze kończyło się tak samo.
WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Jest delikatny i wilgotny, o doskonałej konsystencji. Wiele zależy jednak od użytego twarogu – powinien być wysokiej jakości i dobrze zmielony. Sprawdź, jak sprawnie i szybko przyrządzić ten pyszny deser!
Jest to puszyste ciasto, które nie opada po upieczeniu. Oryginalny przepis na sernik wiedeński uwzględnia użycie sera twarogowego mielonego, masła, jajek i rodzynek. Jeśli sernik wyszedł to z pewnością nie był tak puszysty. Największe plusy sernika to smak - nie jest słodki, tylko po prostu fajny serowy, druga sprawa to łatwość i szybkość wykonania sernika - każdy jest w stanie go upiec i nie ma opcji by się nie udał.
Najczęściej pokrywa się go polewą czekoladową lub posypuje cukrem pudrem. Do masy sernika po wiedeńsku można dodać też rodzynki lub inne bakalie. Pierwsze serniki znane już były prawdopodobnie w.
Jest bardzo kremowy, delikatnie cytrynowy i waniliowy, z dużą ilością jagód. Wygląda fantastycznie i nie można mu się oprzeć. W przygotowaniu jest prosty i szybki.
Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę. Jest to sernik bez ciasta. Pyszny sernik, który smakuję każdemu. Poziom trudności średni. Sernik mało rośnie i jest dosyć wilgotny.
Czas przygotowania 10min. Liczba porcji porcji. Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane. Rodzynki w serniku wiedeńskim nie są opcją – one są nieodzownym składnikiem sernika wiedeńskiego!
Uwielbiam serniki a ten szczegolnie przez polewe czekoladowa#128522;#128513;. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Pięknie prezentuje się podczas rodzinnych uroczystości czy na świątecznym stole. Wystarczy posypać go cukrem pudrem, choć świetnym dodatkiem może się też okazać sos czekoladowy. Możliwości wykonania sernika jest właściwie nieskończenie wiele i ogranicza nasz tylko wyobraźnia.
Często sama eksperymentuje i powstają wtedy takie przepisy jak np. Oreo, sernik na kakaowym spodzie z truskawkami czy sernik na zimno z owocami. Trzeba było więc wymyślić własną wersję czyli Prosty Sernik, tak po prostu, nie-do-popsucia :) Dzisiejszy przepis wymaga niewiele pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.