poniedziałek, 10 września 2018

Przepis na gofry bez margaryny

Robię go od lat i zawsze jest dobry. Chrupiące z zewnątrz, miękkie i puszyste w środku, a przede wszystkim bardzo smaczne. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku.


Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry. Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Chrupiące i słodkie , nie trzeba dodatkowo posypywać cukrem pudrem , już lepiej posmarować dżemem ;-) A jeśli ktoś woli gofry… Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

CHRUPIĄCE GOFRY – IDEALNY PRZEPIS – przepis na idealne, pyszne gofry jak z budki. Krok po kroku zobaczycie na filmie jak przygotować idealne gofry. To najlepsze gofry jakie jedliście w życiu #128578; są cudowne, polecam. Wystarczy jednak słoiczek domowej konfitury, by przeobrazić gofry w wyborny deser, nie mówiąc już o świeżych owocach, bitej śmietanie czy innych dodatkach. Możesz też wzbogacić przepis na ciasto na gofry, dodając do niego szczyptę wanilii, cynamonu czy jabłek.


Dodane przez anak w: Tylko o kuchni. Perfekcyjny i super prosty przepis na gofry. To mój sprawdzony i najbardziej uniwersalny sposób na gofry jak z budki.

Nie musisz już szukać przepisu ba to jak zrobić ciasto na gofry. Puszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.


Dodawać nieduże kawałeczki miękkiej margaryny, dalej miksować. Gdy wmiksujemy całą margarynę zacząć dodawać mleka i mąki. Z żółtek, margaryny, cynamonu, mąki zmieszanej z proszku do pieczenia, cukru i mleka zrobić ciasto. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Jabłko utrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do masy, delikatnie wymieszać.


Ciasto wlewać porcjami do gofrownicy. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na gofry bez mleka i margaryny. Prosty deser, w dodatku szybki, a jeszcze lepszy, bo bez tłuszczu. Przyznaję, takie gofry trudniej odczepiają się od gofrownicy, ale nigdy nie miałam z nimi problemu, wystarczy podważyć je drewnianą łopatką, a wcześniej dobrze zapiec.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Przepisy z kategorii ã yã ka margaryny.

Wszystkie składniki zmiksować w misce, końcówką do płynów. Wlewać małymi porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor. Nie wiem jak ten przepis może NIE WYJŚĆ, jest bardzo prosty. To jest pierwszy przepis, z którego gofry wyszły mi, chrupiące na wierzchu i pysznie pulchne w środku, tylko trzeba nastawić gofrownicę na maksymalną temperaturę. Następnie dodajemy mąkę, sól, sodę i cukier, a później mieszamy dodając.


Właśnie wypróbowałam przepis na moim świątecznym prezencie - opiekaczu z wkładką do gofrów. Chrupiące gofry czekoladowe z polewą czekoladową. Całość jest mocno czekoladowa.


Polecam serwować gofry z gałkę ulubionych lodów lub bitą śmietanę. Prosty przepis na gofry pyszny i sprawdzony przepis. Gofry bez użycia miksera i margaryny? Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy.


Do realizacji naszego przepisu na gofry potrzebujemy gofrownicy oraz kilku popularnych składników, które zazwyczaj są dostępne w naszej kuchni. Przygotowanie gofrów jest stosunkowo proste, a na pyszne efekty nie trzeba długo czekać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty