środa, 14 czerwca 2017

Przepis na chleb w jajku

Wspomnienie dzieciństwa to chleb w jajku i odsmażany zwykły, biały. Chleb obsmażany w jajku - sposób przygotowania: Jajka roztrzepać, posolić i popieprzyć. Wsypać trochę przyprawy Kamisa. Wszystko dokładnie wymieszać.


Chebek obtoczyć w jajku z obu stron i kłaść na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem. Jeśli lubisz grzanki francuskie, koniecznie wypróbuj naszego przepisu na chleb jajeczno-czosnkowy.

To zanurzone w roztrzepanym jajku i przyprawach kromki chleba, usmażone na złocisty kolor, z dodatkiem cienkich plasterków czosnku. Przepis na chleb w jajku jest łatwy. Poradzi sobie z nim każdy. Jajka wbij do miski, roztop masło i smaż kromki chleba obtoczone w jajku.


CHLEB SMAŻONY W JAJKU - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy: przepis na chleb opiekany w jajku Zobacz więcej. Ten przepis dostałam od mojej mamy, jest łatwy do zrobienia i szybki, można powiedzieć. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Polecam sprawdzony przepis na chleb maczany i obsmażany w jajku.

Chleb w jajku - sposób wykonania: Nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem? Opis przyrządzenia chleba w jajku krok po kroku wraz ze zdjęciami. Jajka trzepiemy w głębokim talerzu, dodajemy przyprawy według własnego smaku. Dziś przepis na jajka zapiekane w formie do muffinek (w chlebku tostowym i szynce). Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kocham.


Bardzo sm Zobacz więcej. Kto pamięta taką potrawę z własnego dzieciństwa? Razem z bratem zajadaliśmy się takim chlebem praktycznie co trzeci dzień. Do tej pory, gdy brat raz na jakiś czas przylatuje do Polski, chleb smażony w jajku jest obowiązkowym elementem menu :) PODOBNO potrawa ta ma swoje korzenie na Podlasiu, ale kto nie zna tego smaku, hę?


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na chleb maczany w jajku. Super przepis, robię ten chleb raz w tygodniu przez kilka ostatnich miesięcy. Dzisiaj dodałam nasiona chia i słonecznik, moje ulubione połączenie. Tosty francuskie to nic innego jak pszenne pieczywo maczane w jajku i mleku, a następnie smażone lub smażone i podpiekane, by podać je na przykład ze słodkim syropem klonowym i owocami.


Nie są jednak z opiekacza a zostały usmażone w jajku i mleku na patelni. W moim rodzinnym domu mama go często smażyła na kolację. Chleb smażony do dziś wspominam z rozrzewnieniem. Pamiętam, jak całej rodzinie trzęsły się wtedy uszy.


O dziwo jadało się go z cukrem. W libańskiej wersji podstawą jest natka pietruszki,a kasza występuje w niej bardziej jako przyprawa, a do tureckiej (kısır) dodaje się koncentrat pomidorowy i nieraz syrop z granatu.

Jako opcjonalne dodatki stosuje się w niektórych regionach dymkę lub czerwoną cebulę, czosnek, miętę, fetę, a nieraz bardzo aromatyczne przyprawy. Niektorzy nazywaja chleb smazony w jajku tostem francuskim. Tak by bylo, gdyby podac go na slodko.


Najprostszy i najbardziej swojski przepis to po prostu dobrze wysmazona, czerstwa pajda chleba podana na slono. Olga Smile w Social Media. O jedzeniu piszę, myślę i śnię!


Chleb (czerstwy, który nie nadaje się już do kanapki) kroimy. Jajko roztrzepujemy na talerzu. Gdy olej będzie dobrze rozgrzany zanurzamy szybko chleb w jajku i kładziemy na patelnię. Pieczemy jedną stronę, może być bardziej lub mniej spieczone. Przewracamy na drugą stronę i kładziemy ser żółty.


Podawać na ciepło lub zimno. Twój przepis z ziołami bardzo mi smakował :). Rozgrzewamy olej na patelni, kromki chleba maczamy w. Sprawdzony przepis na chleb w jajku od MniamMniam.


Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Nie masz pomysłu co zrobić ze starym chlebem i jajkiem w lodówce? Nie marnuj chleba, nie wyrzucaj - da się go smacznie zjeść! Majeranek dobrze jest wypłukać w wodzie - prawie zawsze jest z piaskiem.


Ja daję go tak z łyżeczkę na jedno jajko. Kromki chleba najlepiej włożyć w jajko, włożyć z drugiej strony i na patelnię. Konkretnie chodzi o to, żeby chleb nie leżał w jajku, bo je wchłonie i wyjdzie nam jedno jajko na kromkę chleba.


W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. Po zatwierdzeniu zgłoszenia Twój opis zostanie przekazany do Redakcji serwisu.


Dziękujemy za wszelkie zgłoszenia. Następnie kromki chleba zanurzamy w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju. Wyślij przepis Chleb opiekany w jajku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty