Moje pierwsze gofry i wyszly naprawde super. Na poczatku wydawalo mi sie, ze ciasto jest troche za rzadkie, ale wyszly ok. Z moja MPM Gofrownica MGO-metoda prob i bledow nastawiam moc na maximum i pieke minut (zalecenia producenta minut) - no i wychodza idealnie chrupiace gofry.
Ten deser nigdy mi się nie nudzi i zawsze może przynieść nowe smaki, ponieważ wiele zależy od dodatków. Kocham każde zestawienie - z bitą śmietaną, z owocami, cukrem pudrem czy z dżemem. Podstawą udanego deseru są jednak dobre, puszyste i lekko chrupiące gofry. PUSZYSTE I CHRUPIĄCE GOFRY.
Ubite białka dodajemy do ciasta na gofry już nie używając miksera, delikatnie mieszając je z ciastem. Przygotowane ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę i od razu zamykamy. Szukasz sprawdzonego przepisu na gofry? Ciasto musi być dobrze napowietrzone i gęste, aby uzyskać chrupiącą skórkę.
Należy dobrze ubić pianę z białek i stopniowo dodawać przesiane składniki. Użyj mąki pszennej, jak i pełnoziarnistej czy kokosowej! Sprawdź nasze przepisy na Polki. Porcje ciasta wylewamy chochelką na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy około minut na lekko rumiany kolor.
W przygotowaniu gofrów pomogła mi moja ulubiona mąka Szymanowska (ekologiczna) oraz Polski olej rzepakowy. Każdego lata próbujesz dociec, co takiego zawierają przepisy na ciasto na gofry, sprzedawane w budkach turystom - i wciąż nie udaje ci się poznać ich sekretu. Jeśli marzą ci się złociste, chrupiące gofry, wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na ciasto na gofry. Poznaj słodką tajemnicę. Oczywiście jest to opcja jeśli robicie większy zapas, a nie zjadacie ciepłego prosto z gofrownicy :) Jeszcze tylko dekoracja i gotowe!
W sezonie na owoce jagodowe, nie wyobrażam sobie gofrów bez malin, truskawek czy borówek. Pierwszy przepis, podstawowy, na gofry lekkie, chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Składniki wystarczy zmiksować i można już smażyć gofry.
Drugie, równie pyszne, które można zrobić bez dodatku proszku do pieczenia (jeśli komuś bardzo na tym zależy), bo puszystości dodają im ubite białka. Dodane przez Fretka0w: Tylko o kuchni. Potrzebuję przepis na pizzę, która mi trochę wyrośnie, żeby miała puszyste ciasto.
Pianę delikatnie połączyć z ciastem przy pomocy kopystki. Nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia. Aby gofry były chrupiące należy po upieczniu układać je na kratce do przestygnięcia. Akcesoria, których potrzebujesz. Puszyste ciasto na gofry 71.
Nie wiesz co przygotować na deser? Przygotuj pyszne gofry, które posmakują wszystkim domownikom. Do wykonania ciasta potrzebujesz: jajek, mąki, mleka, proszku do pieczenia i oleju.
Do miski przesiać Zobacz więcej. Resztę składników połączyć ze sobą, na koniec dodając sztywną pianę. Przepis na gofry jest bardzo prosty. Chrupiące, domowe gofry można jeść nie tylko z bitą śmietaną, dżemem czy cukrem pudrem, ale z całą masą innych dodatków.
To idealny pomysł na pożywne śniadanie lub na deser. Gofry domowe są smaczne i zdrowe. Jaki jest przepis na gofry? Ciasto na gofry może być klasyczne, pszenne z jajkiem, czyli lekkie i puszyste. Jak zrobić gofry - przepis i film.
GOFRY IDEALNE - chrupiące i puszyste, przepis z kategorii Przepisy podstawowe. Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z bitą śmietaną, owocami, czekoladą i sosem malinowym). Upieczone stawiać pionowo na kratce.
Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić. Uwaga co do gofrownicy: wiele osób skarży się, że gofry nie są wystarczająco wypieczone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.