Przepis na puszysty sernik bez spodu. Tradycyjny sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, puszysty, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.
Można przygotować go na klasycznym twarogu, twarogu z wiaderka lub quarku. Można wzbogacić jego smak dodając startą skórkę z pomarańczy, rodzynki lub ulubiony aromat.
Jest cudowny na wszelkie okazje i Święta. Sernik ten pieczony jest bez spodu. PYSZNY SERNIK BEZ SPODU – delikatny serniczek z samym serem. SERNIK: BEZ PIECZENIA, PIECZONY, KRÓLEWSKI I TAKI, KTÓRY NIE OPADA – uwielbiam serniki.
Piekę tradycyjne serniki od lat i przygotowuję serniki na zimno. Mokry, delikatny i kremowy w smaku, czyli taki jak większość z nas lubi. Dodane przez mufinka w: Tylko o kuchni.
Faktycznie, złota rosa to rodzaj sernika, który raczej nie opada. Kiedyś często piekłam ten sernik ( wg podobnego przepisu ). Z nim, faktycznie, nie ma problemu. Z białek ubij sztywną pianę, dodaj ją do masy serowej, dodaj bakalie i wymieszaj. Możecie zrobić go w wersji waniliowej lub pomarańczowej czy cytrynowej (dodając wanilię lub skórkę z pomarańczy czy cytryny).
Myślę, że przepis na taki sernik przyda się Wam w okresie najbliższych świąt. Pyszny tradycyjny sernik, taki jak robiło się w naszych domach kiedyś. Wspaniały sernik wiedeński, przepis bez spodu a więc ciasto zawiera to co najlepsze -masę serową. Twaróg mielimy krotnie. Jeśli tylko macie ochotę na tradycyjny sernik, sięgnijcie po ten przepis.
Zatem co zrobić, aby ten pyszny wypiek miał mniej kalorii? W niektórych przepisach jest on przygotowany na spodzie, aby ładnie się kroił i się nie rozsypywał, ale w tym przypadku nie ma takiej potrzeby. Jego konsystencja jest na tyle zwięzła, że będzie nam się kroił tak samo. Podobno zawsze wychodzi – postanowiłam to sprawdzić.
DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Ja upiekłam dzisiaj jest to pierwszy udany sernik,nie popękał, nie opadł jest b. Przez pomyłkę dodałam wiaderka sera(2kg)nie zwiększając innych składników. Piekłam bez kąpieli wodnej ale min. Polecam wszystkim,sprawdzony, dobry przepis. Bardzo delikatny, możesz do niego dodać rodzynki jeśli je lubisz w cieście.
O ile z tortem nie mam problemów. To na sernik nie mogę się zdecydować. Ma to być tradycyjny ciężki sernik bez spodu. Przez ostatnie lata pieklam raczej serniki które wymagają chłodzenia w lodówce. Zastanawiałam się nad powyższym przepisem albo wiedeńskim albo świątecznym wykwintnym.
Mój sernik wiedeński bardzo pięknie wyrasta i prawie nie opada. Jest nieziemsko puszysty i aksamitny w smaku. Gorąco polecam mój przepis. SERNIK WIEDEŃSKI – przepis na klasyczny sernik pieczony.
Jest to mój ulubiony sernik, ponieważ jest wilgotny i szlachetny. Możemy cieszyć się pysznym smakiem pieczonego sera. Dodatek do tego sernika mogą stanowić rodzynki czy skórka pomarańczowa.
Ja jednak pozostawiłam go w nieskazitelnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.