poniedziałek, 22 stycznia 2018

Gofry jak znad morza

Desery najlepsze gofry - jak znad morza. Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecane przepisy: gofry jak z budki nad morzem Zobacz więcej.


Mama piekła w niej gofry, które zawsze były idealne.

Nareszcie gofry były należycie chrupiące – takie jak lubię #128578; Jako dodatek do gofrów najczęściej wybieram owoce i ubitą śmietankę, a Wy? Jak zrobić gofry - przepis i film. Przekąski Tosty jak gofry. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. W osobnej misce mieszamy żółtka z cukrem. Dodajemy wodę i olej i dokładnie miksujemy.

Chrupiące gofry (jak znad morza) - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Najlesze gofry - jak z nad morza! Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek.


Ubite białka dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Niebanalne i zdrowe gofry jak znad morza. Durszlak Słodko-mdlący smak znad morza. Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak.


Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na niebanalne i zdrowe gofry jak znad morza. Na czarnej tablicy wypisane rodzaje gofrów, a jest ich cała masa! W odróżnieniu od tych, jakie znamy znad morza, tu mamy zarówno gofry na słodko, jak i gofry wytrawne, idealne na lunch czy pożywne śniadanie. My skupiamy się na słodkich.


Dodać przesianą mąkę, stopione masło, mleko, sól, wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Rozgrzać maszynkę do pieczenia gofrów, formę posmarować cienko stopionym smalcem i nalewać ciasto. Zawsze chciałam zrobić gofry o takiej konsystencji oczywiście bez żadnych dziwnych dodatków.

Gofry nad morzem … kto ich nie wspomina! Za każdym razem staram się je zrobić inaczej. Dzisiejsze gofry różnią się przede wszystkim tym, że są na oleju. KeJt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga. Zapisz przepis w ulubionych.


Na nagrzaną gofrownice rozlewamy ciasto. Smakuja dokladnie jak te robione nad morzem. Przygotuj to danie we własnym zakresie i podziel się swoja opinią! Albo byliście kiedyś nad morzem i nie zjedliście chociaż jednego? No przecież to jest grzech ;) A teraz pytanie najważniejsze: jak takie dobre gofry zrobić sobie samemu w domu?


Mam dla Was dziś prosty przepis na gofry i kilka wskazówek jak to zrobić, żeby były pyszne, puszyste, a przy tym rumiane i chrupiące na zewnątrz. Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica. Kto z nas nie lubi gofrów? Dla nas połączenie idealne to gofry z bitą śmietaną i owocami, mniam!


Zrobiło się mroźno i nagle wszyscy tęsknią za plażą, świeżą, letnią bryzą znad morza i ciepełkiem, egzotyką. Niektórzy z tej okazji rąbią starą meblościankę, wygrzebują z piwnicy dziurawe gumofilce i po zmroku ostro palą tymi znaleziskami w piecu, dokładając swoją cegiełkę do bijącego rekordy smogu, ale grunt, że w domu robią się tropiki. Fale na Bałtyku, spacer po plaży, zachód słońca – jednym słowem klasyka, idylliczne wakacje nad polskim morzem.


Siedząc przy komputerze, w klimatyzowanym pomieszczeniu po drugiej stronie oceanu przez chwilę słyszę szum fal, czuje zapach zimnego morza, wiatr na opalonej skórze…. I nie jest to kolejny niesprawdzony przepis. Ten jest naprawdę I-D-E-A-L-N-Y.


Wystarczy tylko trzymać się kilku wytycznych. Ale jak zrobić gofry by były takie jak z budki nad morzem? Wypróbowałam już naprawdę masę przepisów na gofry.


Ale wczoraj natrafiłam na taki który dokładnie odzwierciedla to jak wyglądają i smakują te gofry znad morza. Mąż uwielbia te gofry w wersji amerykańskiej - polane syropem klonowym i posypane odrobiną cynamonu, koniecznie z kubkiem Americano ;-) Ja preferuję z dodatkami - dużą ilością świeżych owoców sezonowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty